Garai István kerül Tabajdi helyére az MSZP-frakcióba

MTI
2004.07.05. 18:59
Az MSZP Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése Garai István belgyógyászt, Kiskunfélegyháza alpolgármesterét választotta az Európai Parlamentbe távozó Tabajdi Csaba országgyűlési képviselő helyére. A korábban megtartott küldöttgyűlésen Garai István mellett jelölt volt Szűcs Miklós, a kecskeméti kórház orvosa is. Garai István már volt parlamenti képviselő 1994-1998. között, és tavaly az év alpolgármesterének választották.

Az MSZP-nek hat országgyűlési képviselő utódlásáról kell határoznia az európai parlamenti választások miatt. Herczog Edit a Fejér megyei listáról, Tabajdi Csaba a Bács-Kiskun megyeiről, Hegyi Gyula a budapesti listáról került az Országgyűlésbe. Kósáné Kovács Magda, Gurmai Zita és Fazakas Szabolcs az MSZP országos listájáról jutott a parlamentbe.

Az országos választmány korábbi döntése szerint Csige Tamás hajdú-bihari önkormányzati képviselő, Mesterházy Attila, az ifjúsági tárca államtitkára és Szűcs Erika miskolci alpolgármester kerülhet az EP-mandátumot szerzett országos listás képviselők helyére. A budapesti párttanács Bán Imre roma származású fiatal közgazdászt, az MSZP VII. kerületi frakcióvezetőjét delegálta. Herczog Edit helyéről az este folyamán születik döntés.