Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Garai István kerül Tabajdi helyére az MSZP-frakcióba

MTI
2004.07.05. 18:59
Az MSZP Bács-Kiskun megyei küldöttgyűlése Garai István belgyógyászt, Kiskunfélegyháza alpolgármesterét választotta az Európai Parlamentbe távozó Tabajdi Csaba országgyűlési képviselő helyére. A korábban megtartott küldöttgyűlésen Garai István mellett jelölt volt Szűcs Miklós, a kecskeméti kórház orvosa is. Garai István már volt parlamenti képviselő 1994-1998. között, és tavaly az év alpolgármesterének választották.

Az MSZP-nek hat országgyűlési képviselő utódlásáról kell határoznia az európai parlamenti választások miatt. Herczog Edit a Fejér megyei listáról, Tabajdi Csaba a Bács-Kiskun megyeiről, Hegyi Gyula a budapesti listáról került az Országgyűlésbe. Kósáné Kovács Magda, Gurmai Zita és Fazakas Szabolcs az MSZP országos listájáról jutott a parlamentbe.

Az országos választmány korábbi döntése szerint Csige Tamás hajdú-bihari önkormányzati képviselő, Mesterházy Attila, az ifjúsági tárca államtitkára és Szűcs Erika miskolci alpolgármester kerülhet az EP-mandátumot szerzett országos listás képviselők helyére. A budapesti párttanács Bán Imre roma származású fiatal közgazdászt, az MSZP VII. kerületi frakcióvezetőjét delegálta. Herczog Edit helyéről az este folyamán születik döntés.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.