Olivér
1 °C
5 °C

Bojkottálják a kormánypártiak a bizottsági ülést

2004.07.07. 13:09
A Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége országgyűlési képviselőcsoportja szerint a Fidesz hangulatkeltésre, saját politikai irigységének oldására akarja felhasználni az Országgyűlés költségvetési bizottságát, amikor az iraki újjáépítésben betöltött magyar gazdasági szerepvállalásra hivatkozva beszámoltatná miniszterelnököt amerikai útjáról - áll Szabó Lajos (MSZP) és Bőhm András (SZDSZ) szerdai közleményében.

A szocialisták és a szabad demokraták szerint ehhez egy független parlamenti bizottság nem asszisztálhat, ezért képviselőik nem vesznek részt a testület - Varga Mihály (Fidesz) bizottsági elnök által - szerdára összehívott rendkívüli ülésén.

Mint írják, az MSZP és az SZDSZ nem tartja sem megalapozottnak, sem időszerűnek a Fidesz kezdeményezését. "Megalapozatlan azért, mert a miniszterelnök amerikai útjának valamennyi eleme nyilvános volt, minden információ hozzáférhető a magyar és a nemzetközi sajtóból" - olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik: Medgyessy Péter látogatása éppen azt célozta, hogy az Orbán-kormány alatt kátyúba jutott magyar-amerikai politikai kapcsolatrendszer helyreállítása után a gazdasági kapcsolatok is felélénküljenek

Az MSZP és az SZDSZ szerint időszerűtlen is a Fidesz kezdeményezése. "Szakmai dilettantizmus ugyanis két héttel a látogatás után számon kérni az amerikai befektetőket a miniszterelnökön" - írják.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft