'Nem titkosak Medgyessy amerikai tárgyalásainak részletei'

MTI
2004.07.08. 14:22
A miniszterelnök június végi amerikai megbeszéléseinek egyetlen részlete sem képez titkot, a találkozókról beszámoltak a közvéleménynek, illetve feljegyzések is készültek, amelyek nyilvánosak - mondta Bársony András, a Külügyminisztérium politikai államtitkára az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának csütörtöki rendkívüli ülésén, Budapesten.

A testület ellenzéki tagjai által kezdeményezett ülésen Bársony András képviselte Medgyessy Péter miniszterelnököt. Az ellenzéki képviselők nehezményezték, hogy a kormányfő nem jelent meg a testület előtt, így nem tudott saját benyomásairól is beszámolni.

A Fidesz június 26-án vetette fel, hogy a kormányfő személyesen is adjon tájékoztatást "az amerikai elnökkel folytatott washingtoni megbeszélésén tett felajánlásokról az iraki háborúban való magyar részvételről és a szerepvállalásról a rakétavédelmi programban". Az amerikai megbeszéléseken "egyetlen egy mondat, vagy közbevetés erejéig sem" került szóba a rakétavédelmi program - mondta Bársony András.