A vidéket félti az MDF

MTI
2004.07.12. 11:55
Az MDF Lakitelek munkacsoportja szerint a kormány magára hagyta a vidéket, ezért a csoport kidolgozza saját vidékpolitikai programját, amelyet a párt szeptemberi országos gyűlésének központi témájává tenne - közölte Szászfalvi László hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. "A kormány megszűnt kormánynak lenni", ugyanis kivonult az emberek életéből és magára hagyta a vidéket, az önkormányzatokat - mondta az MDF-frakción belül, a demokrata fórum jelenlegi politikájával elégedetlen képviselőkből alakult csoport tagja.

Kijelentette: a kabinet "több pénzt az önkormányzatoknak" szlogen alatt olyan politikát folytat, amely miatt sorra zárnak be az iskolák, óvodák, a kis posták, szűnnek meg a Volán-járatok, a vasúti szárnyvonalak. Mivel a munkacsoport nem ért egyet ezzel az "ultraliberális államfelfogással", arra szólítja fel a kormányt, hogy a 2005-ös költségvetés tervezésekor tisztázza az állam társadalmi szerepét.

Mint mondta, az MDF-en belül is kétfajta államfelfogás él, a Lakitelek munkacsoportban dolgozók ugyanis egy keresztény értékeket valló párt tagjaiként nem értenek egyet Dávid Ibolya pártelnök azon nyilatkozataival, amelyekben kis, hatékony állam szükségességéről szól. Hozzáfűzte, ez az SZDSZ politikájával egyezik meg. Szászfalvi László közölte: a munkacsoport tagjai a mai magyar valóságot szem előtt tartva kívánnak tenni a munkahelyek megőrzése, a kis települések segítése érdekében.