Bálint Józsefné lett Ecsegfalva új polgármestere

MTI
2004.07.18. 21:49
Az eddigi alpolgármester, Bálint Józsefné lett Ecsegfalva új polgármestere, miután az érvényes 733-ból 332 voksot kapott az időközi polgármester-választáson vasárnap.

A Békés megyei településen a korábbi polgármester halála miatt kiírt választáson az 1.244 választásra jogosult közül 735-en voksoltak két szavazókörben.

Bakos Mihályné jegyző, a helyi választási bizottság elnöke elmondta: mind a kilenc jelölt függetlenként indult, és közülük az a Bálint Józsefné nyert, aki az elhunyt Szoboszlai Árpád helyett már januártól ellátta társadalmi megbizatásként a településvezetői feladatokat.

A jegyző közölte: amennyiben a jogszabályilag biztosított három napon belül senki sem él kifogással a választási eredménnyel kapcsolatban, 15 napon belül összehívják a képviselő-testületet, amely előtt Bálint Józsefné leteszi a polgármesteri esküt.

A vasárnap megválasztott új ecsegfalvi polgármester a 2002-ben kezdődött önkormányzati ciklusban lett alpolgármester, korábban képviselőként vett részt a település vezetésében.