Emőke
8 °C
19 °C

Új pályázatot írnak ki a Duna Tv elnöki posztjára

MTI
2004.07.20. 16:19
Új pályázatot ír ki a Duna Televízió elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány elnöksége. Az elnökség egyik tagja elmondta, hogy pénteken teszik közzé az új pályázatot. A döntést azt követően hozták meg, hogy nem tudtak kétharmados többséggel jelöltet állítani a tisztségre. Ehhez a nyolctagú - három-három szocialista párt és Fidesz, valamint egy-egy SZDSZ és MDF által delegált tagból álló - testületben hat támogató voksra lett volna szükség.

A kuratóriumi elnökség május 20-án döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, miután a szükséges kétharmadnál eggyel kevesebb, a nyolcból öt tag támogatta, hogy kezdeményezzék: a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium négy évvel hosszabbítsa meg Pekár István idén ősszel lejáró mandátumát.

A július 8-i beadási határidőig - a pályázati csomagot megvásárló 11 érdeklődő közül - kilencen nyújtották be munkájukat; ettől számítva harminc nap áll a kuratórium rendelkezésére, hogy döntsön a poszt betöltéséről, vagy elnöksége új pályázatot írjon ki.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!