A Fidesz megbuktatná Kellert Medgyessyvel

MTI
2004.07.27. 12:48
A Fidesz képviselőcsoportja értékelve Keller László közpénzügyi államtitkár kétéves tevékenységét arra a megállapításra jutott, hogy a politikusnak távoznia kell - mondta Répássy Róbert frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján. Répássy arra kérte Medgyessy Péter kormányfőt, hogy a közelgő kormányátalakítás során "ne feledkezzen el Keller Lászlóról". A Fidesz szerint Keller László alkalmatlan, törvényt sértett, és törvénysértéseket nem tárt fel. A legnagyobb ellenzéki párt képviselőcsoportja fájlalja például, hogy a közpénzügyi államtitkár nem lépett közbe az autópálya-építő cégek "kartellmutyizása" kapcsán.

Répássy Róbert szerint a közpénzügyi államtitkár alkalmatlan, mert alaptalanul vádolt meg embereket és cégeket. Mint mondta, az ügyészség, illetve a rendőrség több esetben szüntette meg az eljárásokat bűncselekmény hiányában. Répássy Róbert kitért arra, hogy a közpénzügyi államtitkárnak "olyan ügyek kerülték el a figyelmét, mint például a kormányfő tolmácsának ügye, vagy a Sulinet ügye, amelyekben törvénysértések voltak megállapíthatók".

Keller László közpénzügyi államtitkár sajnálatosnak tarja, hogy a korrupció barátai - akik most ismét az eltávolításán munkálkodnak - rendre támadják a korrupció ellen fellépőket - közölte a politikus államtitkársága. "A Fidesz részéről olyan emberek próbálják minősíteni az államtitkár korrupcióellenes tevékenységét, akik kormányzati idejük alatt annak melegágyát teremtették meg" - írta közleményében a közpénzügyi államtitkárság.