Judit
3 °C
6 °C

Állami inkasszó után üres a települési kassza Kétpón

MTI
2004.08.02. 17:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Az államkincstár által júliusban végrehajtott inkasszó és az esedékes finanszírozási összeg kiutalásának elmaradása miatt kiürült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpó kasszája, mondta Boldog István polgármester hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján. Közlése szerint a település csak hitelből tudta kifizetni az esedékes béreket a közalkalmazottaknak; a polgármester azt vélelmezi, hogy a fideszes vezetésű kistelepülést el akarják lehetetleníteni.

A mostani helyzet előzményeit ismertetve a polgármester elmondta: a 2002-ben végrehajtott 50 százalékos közalkalmazotti béremelés áthúzódó hatása tavaly 16,5 millió forint hiányt okozott az önkormányzati költségvetésben. Ezt némileg enyhítette, hogy a Belügyminisztérium a bérkiegészítés támogatására szolgáló - rövidítve bérhiki - pályázatán 9 millió forintot nyert el Kétpó.

A 800 lelkes településnek most, az inkasszó után 20 millió forintnyi hitele van, ennek visszafizetésére csak állami segítséggel van remény, ám a Belügyminisztérium keretére májusban benyújtott pályázatára ez idáig nem érkezett válasz, jegyezte meg Boldog István.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.