Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Állami inkasszó után üres a települési kassza Kétpón

MTI
2004.08.02. 17:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Az államkincstár által júliusban végrehajtott inkasszó és az esedékes finanszírozási összeg kiutalásának elmaradása miatt kiürült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpó kasszája, mondta Boldog István polgármester hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján. Közlése szerint a település csak hitelből tudta kifizetni az esedékes béreket a közalkalmazottaknak; a polgármester azt vélelmezi, hogy a fideszes vezetésű kistelepülést el akarják lehetetleníteni.

A mostani helyzet előzményeit ismertetve a polgármester elmondta: a 2002-ben végrehajtott 50 százalékos közalkalmazotti béremelés áthúzódó hatása tavaly 16,5 millió forint hiányt okozott az önkormányzati költségvetésben. Ezt némileg enyhítette, hogy a Belügyminisztérium a bérkiegészítés támogatására szolgáló - rövidítve bérhiki - pályázatán 9 millió forintot nyert el Kétpó.

A 800 lelkes településnek most, az inkasszó után 20 millió forintnyi hitele van, ennek visszafizetésére csak állami segítséggel van remény, ám a Belügyminisztérium keretére májusban benyújtott pályázatára ez idáig nem érkezett válasz, jegyezte meg Boldog István.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!