IDF: Wekler Ferenc mondjon le

MTI
2004.08.03. 14:27
Lemondásra szólította fel az Ifjúsági Demokrata Fórum elnöke kedden Wekler Ferencet, az Országgyűlés alelnökét, mert az SZDSZ-es politikus "kiemelten magas" állami támogatást kapott szőlőültetvény-telepítésre. "Az SZDSZ-es politikus erkölcsileg méltatlanná vált arra, hogy hazánk egyik legmagasabb közjogi méltóságát betöltse" - mondta Almássy Kornél a parlamenti alelnök országházi irodája előtt tartott sajtótájékoztatón.

Almássy Kornél egy Monopoly társasjátékot és egy üveg vörösbort kívánt átnyújtani az Országgyűlés alelnökének, azzal, hogy "az általa képviselt magatartás csak ott megengedhető, ahol játékpénzek forognak kockán, de nincs helye ott, ahol az adófizetők pénzét költik". A sajtótájékoztató idején az alelnök szobája zárva volt. Almássy Kornél azt mondta: korábban megállapodott Wekler Ferenc titkárával a játék és a bor átadásáról.

"Nem az Ifjúsági Demokrata Fórum jóvoltából vagyok a parlament alelnöke, úgyhogy túl sok kommentárom ehhez nincs" - mondta az MTI-nek Wekler Ferenc. A politikus közölte: a szőlőültetvénnyel kapcsolatos ügyekről korábban részletesen beszámolt, és megismételte, hogy nem vett fel állami támogatást, minden nyilvánosan, törvényesen történt, vagyonnyilatkozatában mindez szerepel. "Almássy Kornél tehát részben hazudik, részben csúsztat" - tette hozzá. A szabad demokrata politikus közölte: külföldön tartózkodik, így nem is tudott a sajtótájékoztatóról és az üveg vörösbor tervezett átadásáról.