A Fidesz szerint Medgyessy Péter hazudott fia cége ügyében

MTI
2004.08.05. 11:26
Hazudott a miniszterelnök, amikor május végén azt mondta a parlamentben, hogy fia és Baráth Etele államtitkár fiának közös cége nem kapott 100-100 millió forintos megbízást a Matávtól és az OTP-től - jelentette ki csütörtökön Répássy Róbert fideszes képviselő budapesti sajtótájékoztatóján.

Július vége óta elérhető a TGG and Partner Kft. 2003. évi záróegyenlege, amely szerint a cég tavaly 139 millió forint nettó árbevételre tett szert és 75 millió forint követelése volt - mondta a politikus. "A háromfős kft.-nek tavaly tehát összesen 214 millió forint bevétele volt" - közölte.

A megbízási adatokból az ugyan nem derül ki hogy a TGG and Partner Kft. kitől kapta megbízásait, de a cég egyik nyilatkozatában sem cáfolta, hogy a Matávtól, illetve az OTP-től kapott volna megbízást - mondta Répássy Róbert. A kormányfőnek elnézést kellene kérni, vagy el kellene ismernie, hogy téves információ birtokában volt a fia cégét illetően - közölte az ellenzéki képviselő.

A tavalyi cégadatok alapján fel sem merül, hogy a kormányfő hazudott volna fia cége, illetve a cég bevételei ügyében. A tavalyi zárómérleg adataiból csupán az következik, hogy a cégnek több mint kétszázmillió forint bevétele volt, reagált Márfai Péter (MSZP). A mérlegadatokból azt megfogalmazni, amit a Fidesz megfogalmaz, nem lehet, mondta a politikus.