Tizenöten a Duna TV elnöki posztjáért

MTI
2004.08.05. 16:39
Tizenöten versenghetnek a Duna Televízió elnöki tisztségéért a posztra kiírt pályázat második körében, tudta meg a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának titkárságától csütörtökön az MTI.

A pályázatok szeptember első három napján adhatók le, a beadási határidő zárultát követően harminc nap áll a kuratórium rendelkezésére az elnökjelölésre és -választásra. A testület először május 20-án döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, miután a szükséges kétharmadnál eggyel kevesebb, azaz a nyolcból öt tag támogatta, hogy kezdeményezzék: a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium négy évvel hosszabbítsa meg Pekár István idén ősszel lejáró mandátumát.

A pályázati csomagot az első körben tizenegyen vásárolták meg, de csak kilencen - köztük a jelenlegi elnök - adták le határidőig a kuratóriumnál. Közülük július 20-án - a pályázók meghallgatása után - nem tudott jelöltet állítani a posztra a kuratóriumi elnökség, amely ezt követően határozott úgy, hogy új pályázatot ír ki a tisztségre.