Time: Gyurcsány egy rámenős milliomos

MTI
2004.08.31. 14:17
Gyurcsány Ferenc egy rámenős fiatal milliomos a korosodó egykori kommunisták körében - így jellemzi a Time című amerikai hetilap legújabb, Brüsszelben kedden megjelent számában a koalíciós pártok miniszterelnök-jelöltjét, hozzátéve: a szocialisták tőle remélik, hogy még időben, a 2006-os választások előtt sikerül helyreállítania a párt omladozó tekintélyét.

A lap szerint Gyurcsány nem elég tapasztalt, ám nincs híján az önbizalomnak. "Hisz magában, hisz abban, hogy győzhet, s ez talán másokat is önbizalommal tölt majd el" - mondja egy meg nem nevezett, vezető MSZP-s az amerikai hetilapnak. "Kockázatot jelent, de ez az egyetlen esélyünk" - teszi hozzá az illető.

A lap szerint a szocialista pártot számos magyar egy haldokló, saját kommunista múltjában gyökerező szervezetnek tartja, s a párt támogatottsága az utóbbi időben 20 százalékra süllyedt, szemben a Fidesz 45-50 százalékos arányával. A Time által megszólaltatott egyik stratéga szerint "ha nem változtatunk a rólunk kialakult képen, végünk."