Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Illés a bírósághoz fordul a paksi 2-es blokk újraindítása miatt

MTI
2004.08.31. 14:58
Kapcsolódó cikkek (1)
A Paksi Atomerőmű 2-es blokkjának újraindítása nem jár többletkockázattal a többi blokk működéséhez képest - jelentette ki Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának keddi ülésén Budapesten.

Radnóti István a Paksi Atomerőmű Rt. biztonsági igazgatója elmondta: a tavaly áprilisban leállított 2-es blokkot augusztus 19. óta próbaüzemben fokozatosan terhelik úgy, hogy hétfőn a teljesítményszint már elérte a 100 százalékot. "Amennyiben a folyamatos biztonsági mérési eredmények továbbra sem mutatnak a megengedettnél magasabb értékeket, és a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító (MAVIR)Rt.-vel is megszületik a kereskedelmi szerződés, akkor a 2-es blokk napokon belül bekapcsolódhat az üzemszerű termelésbe" - közölte a biztonsági igazgató.

Illés Zoltán, a bizottság fideszes elnöke közölte, hogy bírósághoz fordul, mert az elmúlt időszakban nem kapott megfelelő információkat a próbaüzem kockázatait és a különböző mérési eredményeket illetően.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft