Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Navracsics irányítja a Fidesz kormányzati munkára való felkészülését

MTI
2004.08.31. 16:18
Navracsics Tibor, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője irányítja a Fidesz kormányzati munkára való felkészülését - értesült az MTI kedden, egy neve elhallgatását kérő fideszes politikustól. Erről a Fidesz elnöksége döntött néhány héttel ezelőtt. Navracsics Tibor utódja az elnöki kabinetvezetői poszton Kozma Ákos lesz.

A neve elhallgatását kérő politikus elmondta: a kormányzati munkára való felkészülés első körben kormányzattani kutatások megrendelését, kidolgozását jelenti. Ezután olyan kabinetrendszert dolgoznak ki, amely nagyjából lefedi a minisztériumok rendszerét, tehát szakmapolitikai programok kidolgozásába kezd a Fidesz. A kabinetrendszer, illetve a szakmapolitikai programok alapozzák meg a Fidesz választási programját, illetve esetleges kormányprogramját.

Navracsics Tiborhoz hasonló feladatot látott el az 1998-as választások előtt Szájer József, akkor ő irányította a kormányzati felkészülést, és dolgozta ki a kabinetrendszert. A mostani felkészülés során a Navracsics Tibor irányította team az 1998-ban kidolgozott kabinetrendszert veszi alapul, illetve a Századvég Alapítvány által Kormány 2000 címmel napvilágot látott tanulmányt.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.