Gyurcsány részt vesz az OÉT ülésén

MTI
2004.08.31. 18:36
Gyurcsány Ferenc kormányfőjelölt részt vesz az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak a jövő évi adó- és költségvetési törvények tervezetéről két hét múlva tartandó ülésén. Ezt maga a miniszterelnök-jelölt jelentette be azt követően, hogy kedden szakszervezetek, illetve civil és társadalmi szervezetek vezetőivel találkozott.

"Egyszerű dolgokról beszéltünk, ami a legtöbb embert érinti. Hogyan lesz több munka, kenyér, jobb fedél és nagyobb igazságosság Magyarországon" - mondta Gyurcsány Ferenc a keddi tanácskozásról újságíróknak. "Olyan politikát kell csinálni, ami a feje tetejéről a talpára állítja ezt a mai perverz jóléti újraelosztást. Azt ugyanis, amelyben úgy tűnik, hogy azok vesznek ki többet a közös javakból, akiknek egyébként is több van" - hangoztatta.

Gyurcsány szerint az országban a felső tízezer jobban jár, mint az alsó kilencmillió. "Fordítsuk meg ezt, legyenek olyan intézkedések, amelyek azokhoz juttatnak el többet, akiknek nagyobb a szükségük erre" - tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.