Nevet vált a Médiahajó

MTI
2004.09.01. 16:10
Nevet és tematikát vált a tizenhárom éven át Médiahajóként ismert közéleti esemény, amely A Hajó néven működik tovább - nyilatkozta Enyedi Nagy Mihály, a Médiahajó ötletgazdája és szervezője. Mint magyarázatul hozzáfűzte, "a magyar közéletet ádáz pártpolitikai küzdelmek jellemzik, a nyilvánosság fórumai pedig e küzdelem eszközeivé váltak".

Az eredetileg szeptember 23-ra tervezett - a kormányválság miatt október 7-re áthelyezni kívánt - esemény résztvevői azt vizsgálják, "Milyen állapotban van a III. Magyar Köztársaság? Mi jellemzi alkotmányos alapintézményeink alkotmányjogi helyzetét, működését, milyen az önképük, egymáshoz fűződő viszonyuk, s milyen a kapcsolatuk a társadalommal?".

Enyedi Nagy Mihály elmondta, hogy a rendezvényre a meghívást már elfogadta Dávid Ibolya, az Országgyűlés alelnöke (Szili Katalin az Egyesült Államokban lesz), Holló András, az Alkotmánybíróság, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék, Ficzere Lajos, az Országos Választási Bizottság, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság, Kovács György, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke, Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és Polt Péter legfőbb ügyész.

Tervezik a Pénzügyminiszterek reggelijét is, de Draskovics Tibor válasza még nem érkezett meg - tette hozzá.