Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Medgyessy Olaszországba és Brüsszelbe látogat

MTI
2004.09.01. 18:39
Medgyessy Péter miniszterelnök a hét végén Olaszországba utazik egy gazdasági konferenciára, majd Brüsszelbe látogat - közölte Gulyás Erika kormányszóvivő szerdán a kabinet ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

"Korábbi meghívásnak eleget téve miniszterelnök úr holnap elutazik Észak-Olaszországba egy olyan nemzetközi konferenciára, amelynek résztvevői politikusok, gazdasági vezetők, nemzetközi szaktekintélynek számító tudósok" - jelentette ki a szóvivő. Hozzáfűzte: a tanácskozást hosszú évek óta megrendezik, és arra Medgyessy Pétert előadónak hívták meg. Gulyás Erika közölte: a konferencia végén, vasárnap Brüsszelbe utazik a miniszterelnök, ahol az Európai Bizottság, az Európai Parlament, illetve a NATO vezetőinél tesz majd látogatást a jövő hét közepéig.

A szóvivő kérdésre válaszolva elmondta: további külföldi útjai nem lesznek a miniszterelnöknek, de hazai nemzetközi programokon részt vesz, így Gerhard Schröder német kancellár magyarországi látogatása is az eredeti tervek szerint zajlik majd, és Medgyessy Péter a jövő héten ide látogató spanyol trónörökös párral is találkozik.

Egy másik kérdésre a szóvivő megerősítette azt a sajtóhírt, hogy Medgyessy Péter Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel közösen fogadja a német kancellárt, ami "egy teljesen természetes gesztus (...) a külföldi partner felé is és Medgyessy Péter miniszterelnök úr részéről az utódja felé is".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.