A pártokat kérdezi a HM az iraki szerepvállalásról

MTI
2004.09.02. 15:19
A parlament döntési kompetenciája az iraki magyar szállítókontingens ez év végén lejáró mandátumának meghosszabbítása, ezért a kormány kérni fogja a parlamenti pártok álláspontját - közölte csütörtökön Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, újságíróknak nyilatkozva.

Mint mondta, "anélkül, hogy tudnánk a parlamenti pártok álláspontját, anélkül, hogy tudnánk az ő viszonyukat ehhez a kérdéshez, nyilvánvalóan elígérkezni se pro, se kontra nem lehet." "Kérni fogjuk politikai partnereink álláspontját, és nyilvánvalóan az új kormány a megfelelő időben meg fogja hozni a döntést" - mondta a miniszter, akinek közlése szerint októberben lesz döntés ez ügyben.

Megjegyezte, hogy "ebben a pillanatban a Medgyessy-kormány működik még", amelynek álláspontja az volt, hogy a nemzetközi erőkkel közösen kell a tevékenységet folytatni. Mint mondta, "ez év végén jár le a mandátum, és ez év végén a Parlament döntési helyzet elé kerül. Nyilvánvaló az, hogy az új kormány is ennek figyelembe vételével fogja meghozni a saját döntését."