Lemondtak tiszteletdíjuk feléről Szécsény képviselői

MTI
2004.09.08. 12:35
Lemondtak tiszteletdíjuk feléről Szécsény képviselői a város rossz anyagi helyzete miatt - nyilatkozta a Nógrád megyei település polgármestere szerdán. A módosított rendelet szerint Szécsény képviselőinek havi illetménye 33 ezerről 16.500 forintra csökken szeptembertől. A bizottságok nem képviselő tagjai az eddigi 16.500 helyett 8.250 forintot kapnak, elnökei pedig az eddigi 49 ezer helyett 33 ezer forintot vehetnek fel - mondta Serfőzőné Fábián Erzsébet (MSZP).

Az éves tiszteletdíj 15 millió forintot jelentett a költségvetésben, a kiadás a csökkentés után 6 millió forint lenne éves szinten. A polgármester közlése szerint Szécsény 1 milliárd 200 millió forinttal gazdálkodik, költségvetésében 200 millió forintos a működési hiány. "Minden téren vissza kell lépni a kiadásokban" - tette hozzá.

Serfőzőné Fábián Erzsébet kitért rá, 2004-ben történt polgármesterré választása óta nem tart igényt költségtérítésre, most esedékes féléves jutalmát, kéthavi illetményét, pedig nem veszi fel. Elmondta, a városnak nincs már eladható vagyona. Intézményeiknek a legminimálisabb költségeket tudják biztosítani, "ezért a képviselő-testületnek is figyelemmel kell lennie arra, hogy milyen költségekkel él".