Hiller szerethető pártban gondolkodik

MTI
2004.09.09. 12:28
A stabil kormányzás alapja a kormány mögött álló aktív és kezdeményező párt - mondta Hiller István, az MSZP egyik elnökjelöltje csütörtökön Füzesabonyban. "Én ilyen szocialista pártot szeretnék és akarok, és úgy látom, hogy a párt tagjai és szimpatizánsai (...) is a változás és az előrelépés mellett állnak" - jelentette ki az MSZP alelnöke, kulturális miniszter.

Hiller István közölte, elnökké választása esetén olyan, nyitott pártot kíván létrehozni, amely hálózatszerűen működik és amelyhez szorosabban vagy lazábban szakszervezetek, civil szervezetek és spontán kezdeményezések sora kötődik.

"Ennek a pártnak érthetően kell elmondania a véleményét, mert a kommunikáció a modern politika része. Önmagában kommunikációs hiba nincs, mert a kommunikációs hiba politikai hiba, a kommunikációs siker pedig politikai siker" - mondta Hiller István.

Szintén fontos feltételként jelölte meg az érzelmi kötődést. Ennek kapcsán kijelentette: "szerethető pártban gondolkodom". Új kapcsolat című elnökjelölti programjának része, hogy mindazokkal meg kell újítani a kapcsolatot, akik már legalább egyszer kapcsolatba kerültek az MSZP-vel, vagy a pártra szavaztak. Kérdésre válaszolva közölte: meggyőződése szerint "főállású" pártelnökre van szükség, vagyis az MSZP vezetője ne töltsön be egyéb politikai vagy kormányzati tisztséget.