Natália
-3 °C
8 °C

Fenyegető levelek miatt tett feljelentést a szerb önkormányzat

MTI
2004.09.09. 13:29
A magyarországi szerb kisebbségnek címzett fenyegető levelek, röpiratok miatt tett feljelentést a Szerb Országos Önkormányzat a Budapesti Rendőr-főkapitányságon - közölte az önkormányzat elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Az országos önkormányzatnak címzett egyik fenyegető levélben a következő olvasható: "Rohadjon meg az összes szerb! Mindnek a belét ontjuk a csecsemőktől az aggastyánokig! A Vajdaság a magyaroké és azoké is lesz!" A Szerb Országos Önkormányzat elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: "a magyarországi szerb közösség sajnálattal és együttérzéssel kíséri figyelemmel a Vajdaságban zajló eseményeket".

Mint közölte, elfogadhatatlannak tartják, hogy bármely nemzeti kisebbséghez tartozó személyeket, bármely országban is éljenek, nemzeti hovatartozásuk miatt sérelmek érjék. Pavlov Milica leszögezte, a magyarországi szerb kisebbség számára továbbra is fontos, hogy a két szomszédos ország, Magyarország, valamint a Szerbia és Montenegró közötti viszony, különös tekintettel a két nép évszázadokra visszanyúló kapcsolataira, a jövőben mindkét fél számára kölcsönösen, reményteljesen fejlődjön.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.