Az MDF elutasít minden szélsőséges nézetet

MTI
2004.09.10. 18:18
Dávid Ibolya MDF-elnök pénteken közleményben "felháborítónak" nevezte, hogy a Terror Háza, nemzeti emlékhely előtt törvényesen nyilas tüntetést lehet tartani. "Mi, magyar demokraták elutasítunk minden szélsőséges nézetet, jöjjön az bármely oldalról" - tudatta az ellenzéki párt vezetője.

A politika feladata, hogy a törvényi szabályozásban egyértelműsítse a helyzetet: adjon eszközt a rendőrségnek, a bíróságnak, hogy ilyen elfogadhatatlan esetek ne fordulhassanak elő, írta közleményében Dávid Ibolya. "Arra pedig partnerként kérem a médiát: ne biztosítson e szélsőségeseknek a kelleténél nagyobb nyilvánosságot, mint amennyit egy elszigetelt, néhány maroknyi csoport érdemel" - tette hozzá.

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport október 15-re demonstrációt jelentett be a Terror Háza elé, a BRFK a bejelentést tudomásul vette. Csőzik László, az SZDSZ - Új Generáció elnöke múlt pénteken ugyancsak bejelentette: ahogyan tavaly, úgy az idén is ott lesznek a Terror Háza előtt a nyilas hatalomátvétel napján, hogy békében megemlékezzenek a nyilas terror áldozatairól.