Szekeres László lehet a Duna Televízió ügyvezetője

MTI
2004.09.16. 18:58
Szekeres László jelenlegi gazdasági alelnök lehet a Duna Televízió ügyvezetője, ha szeptember 22-ig nem sikerül elnököt választani az intézmény élére - a közszolgálati médiumot felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének csütörtöki döntéséről több, neve mellőzését kérő testületi tagtól értesült az MTI.

"Többségi szavazással úgy döntöttünk, hogy arra az esetre, ha nem sikerül elnököt jelölni vagy választani, ideiglenesen, ügyvezetőnek a gazdasági alelnököt kívánjuk kijelölni" - mondta egyikük, aki a szavazati arányokról csak annyit árult el, hogy "jelentős többség" voksolt igennel az indítványra.

Az MTI név nélkül nyilatkozó testületi tagoktól úgy értesült, a minimális - ötfős - létszámmal meghozott döntést az MDF-es delegált tartózkodása mellett a kormánypártok által jelölt négy tag támogatta. A Fidesz által delegált Veres László - aki a párt másik küldöttével, Budai Lászlóval a döntés előtt az álláspontjuk szerint jogszerűtlen eljárás miatt kivonult az ülésről - azt közölte az MTI-vel: amennyiben péntekig "a testület kormányoldala" nem nyilatkozik úgy, hogy visszavonja a határozatot, "mindent megtesznek" a törvényesség helyreállítása érdekében.