Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Orbán szőlője a parlamentben

Klubrádió
2004.09.20. 07:00
Az "Orbán-szőlő"-ügyében tesz fel kérdést a parlamentben az MSZP-frakció. A szocialisták azt szeretnék tudni, hogy az előző ciklusban mennyi állami támogatást kapott ültetvény-telepítésre az a cég, amelynek társtulajdonosa Orbán Viktor Fidesz-elnök felesége is.

A "Vasárnapi Hírek" című lap azt írta: több mint 30 millió forint vissza nem térintendő támogatást kapott ültetvénytelepítésre 2001-ben a Szárhegy-Dűlő Sárazsadány-Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A Népszava úgy tudja: a 71,5 millió forint összértékű beruházásból 41,5 millió forintot állt a költségvetés13 hektár szőlő telepítéséhez.

A cég alapítói közé tartozik - a Vasárnapi Hírek szerint - Szász István Attila budapesti ügyvéd, akinek az irodájában kezdte ügyvédi pályáját Lévai Anikó, de a tulajdonosok sorába tartozik Madarász László, a Postabank Rt. 1998-ban kinevezett korábbi elnöke is.

Nemrégiben Wekler Ferenc, az SZDSZ képviselője kapott - hozzátartozóival együtt - 270 milliós vissza nem térítendő agrártámogatást. A szabaddemokrata parlamenti alelnök lemondott posztjáról. A Fidesz az ügyben összeférhetetlenségi indítványt adott be.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!