Vajnai Attila munkáspárti alelnök nem mond le

MTI
2004.09.21. 14:51
Vajnai Attila, a Munkáspárt alelnöke kedden az MTI-nek azt mondta, hogy nem mond le posztjáról. A Népszabadság keddi számában azt írta, hogy a párt hétvégi központi bizottsági ülésén megvonták a bizalmat Vajnai Attila alelnöktől és lemondásra szólították fel. Vajnai Attila az MTI-vel közölte: a párt elnöksége határozatot hozott arról, hogy nem nyilvános, ami a központi bizottság ülésén történt, arról csupán a Szabadságban, a párt lapjában adnak tájékoztatást.

"Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy a hét végén történtekről tájékoztatást adjak" - fűzte hozzá Vajnai Attila. Arra a kérdésre, hogy felszólították-e a lemondásra, az alelnök annyit mondott: "nem cáfolom". Hozzátette, hogy nem mond le, mert élvezi a párttagság támogatását, és azt a politikát képviseli, amelyet a párt kongresszusa fogadott el. Vajnai Attila megerősítette azt a hírt, hogy a párt vezetése felmentette a Munkáspárt internetes honlapjának szerkesztői feladata alól, és ezzel a munkával mást bízott meg.

A Munkáspárt európai parlamenti választásokon való sikertelen szereplésével kapcsolatban Vajnai Attila közölte: ennek döntően az az oka, hogy a pártot politikai ellenfelei kiszorították a médiából. "Jelentős tényező lehetett az is, hogy a Munkáspárt törekvéseit összemosták a nyilvánosság előtt a jobboldali demagóg politikával" - tette hozzá.