Judit
3 °C
6 °C

Szijjártó némi szünet után újra Balatonöszödről

MTI
2004.09.21. 16:41
Csillebérc példájára Balatonőszöd is visszajár a magyar államnak - jelentette ki Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő a Balaton-parti kormányüdülő egyik oldalkerítésénél tartott sajtótájékoztatón kedden.

"Ez az a villa, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt egyik cége 1993-ban - 1994 januári életbe lépéssel - egy lízing- szerződéssel bérbe vett a magyar államtól" - mutatott a politikus az állami üdülő területét lezáró kerítéstől néhány méterre lévő kétszintes épületre. A képviselő hozzátette: "a magyar államot, illetve a magyar kormányt arra hívjuk fel, hogy okuljon a csillebérci per ítéletén, próbálja meg visszaperelni a balatonőszödi kormányüdülőnek ezt a villáját".

Zuschlag János szocialista politikus az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy Szijjártó Péter "hajmeresztő ostobaságokat beszél", hiszen Gyurcsány Ferenc cége, az ALDO Kft. 1993-ban az akkori piaci ár másfélszereséért kötött szerződést az ingatlanra. Mint mondta, a miniszterelnök jelölt nem zárt, hanem újságban meghirdetett pályázaton jelentkezett 30 millió forintos ajánlatával az akkor 19 millió forintra értékelt balatonőszödi üdülőre.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.