Gyurcsány lemondott megyei pártelnöki posztjáról

MTI
2004.09.26. 17:33
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt vasárnap leköszönt a megyei pártelnöki tisztségről az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei tisztújító küldöttgyűlésén. Utódjául Molnár Csaba megyei ügyvezető alelnököt választotta a testület.

A küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc bejelentette: a küldöttgyűlés arról döntött, hogy Győr megye országos kongresszusi küldöttei számára Hiller Istvánt ajánlja a párt elnökének, és kéri a küldötteket, hogy valamennyien Hiller Istvánra szavazzanak.

A miniszterelnök-jelölt beszélt a párt és a kormány céljairól. "Az a szándék, hogy egy bátrabb kormányzással, magabiztosabb baloldali politikával csináljunk egy olyan országot, amelyben nagyobb a jólét, kiszámíthatóbb az élet, simogató a biztonság" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök-jelölt egyfajta jövőképet vázolt fel. "Igazságosabb Magyarországot szeretnénk, amelyben a következő években (...) a lendület lesz a meghatározó és amelyben a lendület nem helyettesíthető az indulattal" - hangoztatta. Kérdésre válaszolva leszögezte: a kormányprogram szakszerűen alakul és nem titkosan. Megfogalmazása szerint neki nem az a dolga, hogy félkész programokkal "traktálja Magyarországot", hanem az, hogy ha a program készen van, azt bemutassa. Hozzátette: a programra a két párt képviseletében Kuncze Gábor és Lendvai Ildikó kézjegye felkerült. A program nyomdában van.