Fiatalok térhódítása a vasi MSZP-ben

MTI
2004.10.03. 17:45
"Vas megyében megvalósult az, amit országosan is láthatunk az elkövetkező napokban, hetekben: az MSZP-ben egyre komolyabb és fontosabb szerepet kapnak a fiatalok" - hangoztatta Bükön tartott sajtótájékoztatóján vasárnap Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal Ifjú Szocialisták (FIBISZ) Vas Megyei Szervezetének elnöke. "Ez nem valamiféle generációs ellentét, hanem a fiatalok megbecsülése az idősebbek részéről, illetve a fiatalok térhódítása a párt életében" - mondta.

Szabó Bálint emlékeztetett arra, hogy az MSZP Vas megyei szervezetének múlt szombati tisztújítása során hat fiatal, a FIBISZ-korosztályához tartozó politikust választottak be az MSZP megyei elnökségébe, hárman közülük a FIBISZ helyi szervezeteit vezetik.

Az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva Szabó Bálint kijelentette: az állítólagos "fiktív" FIBISZ-szervezetek ügyében folyó rendőrségi, illetve ügyészségi vizsgálat rövid időn belül megnyugtatóan le fog zárulni, az ügynek pedig semmi köze nincs az MSZP-hez, "két különböző ügyről és két különböző szervezetről van szó".