Fűtéskorlátozás az ELTE-n

Index
2004.10.05. 10:01
Drasztikus intézkedésekkel próbál úrrá lenni likviditási gondjain az ELTE, derült ki a hétfői egyetemi tanácsi ülés után, írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

Az egyetem mintegy 200 nyugdíjkorhatárt elért dolgozójának felülvizsgálja és megszünteti közalkalmazotti jogviszonyát. Ez alól a kimagasló eredményt elért, hetven életévet be nem töltött munkatársak kivételek, illetve azok, akiknek hiányát szakképzettség hiányában nem tudják pótolni.

Az egyetem közüzemi tartozásait megpróbálják 2005 elejére eltolni, és akkor kifizetni. Télen és nyáron megszüntetnek minden tevékenységet az egyetem falain belül. Az épületek fűtését maximum húsz fokra állítják be, a légkondicionálókat leállítják, írják a lapok.

Az egyetem 600 milliós tartozást halmozott fel, ezért az év elején azt tervezték, hogy az oktatókat egy hónapig ingyen dolgoztatják. Klinghammer István rektor erről elmondta, ezt az eshetőséget hamar elvetették. Az elfogadott intézkedések az egyetem számításai szerint 300-400 millió forintos megtakarítást jelentenek.