Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Elnézést kért a Védegylet Kovács László miatt

2004.10.06. 09:45
Elnézést kért a Védegylet az Európai Parlamenttől és az Európai Unió polgáraitól, Kovács László fellépése miatt. A szervezet ugyanis úgy véli, Kovács, aki a napokban mutatkozott be Brüsszelben, mint új energetikai biztos, ijesztően járatlannak mutatkozott az energiapolitika alapvető összefüggései, és különösen a megújuló energiaforrások tekintetében.

A Védegylet sajnálkozását és helytelenítését fejezte ki amiatt, hogy Kovács egyoldalúan és túlzottan elkötelezett az energia szektor liberalizálása mellett.

A szervezet egyúttal azon meggyőződésének adott hangot, hogy az európai energiapolitikának nem a liberalizáció a legfontosabb kérdése, hanem az, miként alakítható ki a társadalmilag elfogadott és ökológiailag fenntartható energiagazdálkodás intézményrendszere.

Közleményében a Védegylet azt ígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar politikusokat felvilágosítsa a fenntarthatóság és a jövő nemzedékek iránti felelősség jelentőségéről. Mindezek értelmében azt kérték az Európai Parlamenttől és az uniós polgároktól, hogy ne Kovács László nyilatkozatai alapján ítéljenek Magyarországról.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.