Nem lesz sztrájk a Heim Pál Gyermekkórházban

MTI
2004.10.06. 22:07
Az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz munkabeszüntetés a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, mivel az intézmény vezetésének részéről "nagy nyomás nehezedett" a dolgozókra - közölte Kardos Attila, a kórház sztrájkbizottságának tagja az MTI érdeklődésére szerdán.

Elmondta: a sztrájk bejelentését követően a kórház vezetése kilátásba helyezte, hogy a munkaügyi bírósághoz fordul, mivel szerintük a munkabeszüntetésnek nincsenek meg a törvényes feltételei. A dolgozók többsége ezért úgy döntött, hogy inkább megvárja a bírói döntést, így a sztrájkot október 15-re halasztották.

Hozzátette: a Heim Pál Gyermekkórház dolgozói csütörtökön felveszik a munkát, de szolidaritást vállalnak azokkal, akik az ország más intézményeiben sztrájkba lépnek.

"Mi ezt nagyon szomorúnak tartjuk, de hát nyilván ez a menedzsment mindent elkövet azért, hogy itt ne legyen sztrájk. Valamiért nagyon be vannak tojva" - mondta.

A sztrájkbizottság közleményt is eljuttatott az MTI-hez, amelyben hangsúlyozzák, hogy a sztrájkot támogató dolgozóknak nem céljuk, hogy jogellenesen járjanak el, és ezzel bárkinek is kárt okozzanak, azonban céljuk, hogy követeléseiknek a jog eszközeivel érvényt szerezzenek.