Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Figyelmeztető sztrájkot tartottak több kórházban

MTI
2004.10.07. 19:29
Figyelmeztető sztrájk volt az ország több egészségügyi intézményében csütörtökön annak érdekében, hogy az ágazatban színvonalas körülmények között elegendő létszámú szakembergárda végezhesse a gyógyítási feladatokat.

A munkabeszüntetés ideje alatt nem volt zavar a betegellátásban. Az Egészségügyben és Szociális Ágazatban DolgozókDemokratikus Szakszervezete (EDDSZ) sztrájkbizottságának felhívására reggel 8-tól délután 4-ig tartó munkabeszüntetésben többek között részt vett a Szegedi Új Klinika, a kisteleki rendelőintézet, a veszprémi kórház, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Miskolcon, valamint a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórház.

Az egészségügyi tárca vezetője, Rácz Jenő a Nap-keltében elmondta azt is: véleménye szerint nem irreálisak az EDDSZ követelései, ugyanakkor nem a sztrájk alkalmas érdekeik érvényesítésére.

A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a sztrájk nem tekinthető reprezentatívnak, mivel abban a magyarországi kórházak két-három százaléka vett rész, ők sem teljes dolgozói létszámmal.

A kórházszövetség álláspontja az, hogy az egészségügy problémáinak megoldásához tényeket és érveket felsorakoztató szakértői anyagok elkészítésével, széles körű, konszenzust kereső tárgyalásokon, vitákon keresztül vezet az út.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.