Hivatalosan nem mondott le az OEP főigazgatója

MTI
2004.10.12. 12:47
Hivatalosan nem jelezte lemondási szándékát az egészségügyi minisztériumnak Matejka Zsuzsanna, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója - közölte a tárca szóvivője az MTI érdeklődésére kedden. Tóth Judit annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Népszabadság keddi számában megjelent írás szerint az OEP főigazgatója maga kezdeményezte felmentését. A lap úgy tudja, hogy Matejka Zsuzsanna keddtől már szabadságát tölti; az eddigi főigazgatónőt az MTI kedd délelőtt nem tudta elérni.

A napilap megjegyzi, hogy az irányított betegellátási modell kibővítésében, illetve a szabályozott gyógyszerpiac kialakításában "érdemi változás nem történt", holott - korábbi nyilatkozata szerint - éppen ezek az ügyek csábították a főigazgatói székbe Matejka Zsuzsannát.

Az OEP sajtóirodája kedden az MTI-vel mindössze annyit közölt, hogy Matejka Zsuzsa szabadságon van, s távollétében a főigazgatói teendőket általános helyettese, Kiss József látja el. Egy neve elhallgatását kérő egészségügyi vezető kedden az MTI-nek azt mondta, hogy tudomása szerint Matejka Zsuzsanna közös megegyezéssel távozik majd posztjáról, s valószínűleg Kiss József követi az OEP főigazgatói székében.