Edina
-3 °C
9 °C

A választási törvényről egyeztett Lamperth az államfővel

2004.10.14. 16:51
Ha hétfőn nem sikerül dönteni a választási törvény módosítása ügyében, akkor már nem lesz idő arra, hogy a választási bizottság felkészüljön a külföldön tartózkodók szavazásának lebonyolítására a két választókerületben tartandó novemberi időközi választáson - mondta újságírók előtt Lamperth Mónika belügyminiszter, miután csütörtökön fogadta őt Mádl Ferenc köztársasági elnök. A belügyminiszter a népszavazási törvény módosítása kapcsán kialakult helyzetről tájékoztatta az államfőt.

"Köztársasági elnök úrtól azért kértem a találkozót, mert szerettem volna tájékoztatni a választójog, a választásra vonatkozó szabályozás ügyében kialakult közjogi helyzetről" - mondta a belügyminiszter a találkozó után tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy Mádl Ferenccel egyetértettek abban: az ország alkotmányos működése igényli, hogy minden választást - az időközi választást és a népszavazást is - alkotmányosan kell lebonyolítani. "Van még egy vékony szál, egy halvány remény arra, hogy megszületik a szabályozás"- tájékoztatta saját közlése szerint a belügyminiszter Mádl Ferencet. A négy parlamenti párt legutóbb szerdán folytatott egyeztetést a választási törvény módosításáról, de nem jutottak megállapodásra.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Spanyolország

A szélmalmok földjén - Consuegra és Almodóvar del Campo.