Pál
-9 °C
0 °C

Hiller átadta Táncsics Mihály-életműdíjakat

MTI
2004.10.17. 20:16
Új kapcsolatra tett ígéretet a magyar politika, a progresszió, a baloldal és az értelmiség, a művészek között Hiller István, a nemzeti kulturális örökség minisztere, az MSZP szombaton megválasztott új elnöke vasárnap este, a Táncsics Mihály Alapítvány életműdíjának átadóünnepségén, a Magyar Nemzeti Galéria Kupolatermében. A politikus kifejtette, hogy véleményeket és kritikákat vár az érintett körtől annak érdekében, hogy a baloldal és az értelmiség között újra érdemi kapcsolat legyen.

Az alapítvány idén először átadott életműdíját Vígh Tamás szobrászművész és Schéder Mihály festőművész kapta. A díjazottak egy-egy plakettet, Sz. Egyed Emma szobrász művét kapták és egymillió forintos pénzjutalomban részesültek. Hiller István hangsúlyozta, hogy hisz abban, amit Kölcsey Ferenc mondott: a haza és a haladás összekapcsolhatóak, és hisz abban is, hogy meg kell teremteni azok modern, 21. századi gondolatát. A politikus a baloldal céljának a nyitott és demokratikus Magyarországot nevezte.

Az alapítvány által indított hagyomány értelmében a jövő évi életműdíjazottak plakettjét az idei elismert szobrászművész, Vígh Tamás készíti majd el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.