Érvénytelen népszavazás Pátyon

MTI
2004.10.17. 21:17
Érvénytelen volt a vasárnapi helyi népszavazás Pátyon, ahol arról dönthetett a Pest megyei nagyközség lakossága, hogy épüljön-e vegyi termékek raktára a településen, vagy sem - közölte a választási bizottság elnöke az esti összesítés után az MTI-vel. Lukács Sándor elmondta: a választásra jogosultaknak csupán36,52 százaléka, összesen 1.641 lakos adta le a voksát, holott az érvényességhez 50 százalékon felüli arányra lett volna szükség.

Egyébként az urnákhoz járultak 58,5 százaléka ellenezte a beruházást, 41,5 százaléka pedig úgy ítélte meg, hogy felépülhet az objektum - tette hozzá. Korábban Bognár András elmondta, az építés engedélyeztetését 36 féle különböző szakvélemény beszerzésének kell megelőznie, így nem fordulhat elő, hogy veszélyt jelentsen a környezetre.

A beruházás ellenzői pedig azzal érveltek, hogy veszélyes lehet a környezetre egy nagy vegyi raktár építése, és egyébként is a fejlesztési tervek szerint Pátyból üdülőfalut kívánnak kialakítani, amelybe nem illeszthető be egy ilyen jellegű épület. Lukács Sándor leszögezte, az érvénytelenség miatt most a 14 tagú képviselő-testületre hárul a döntés joga a beruházás kérdésében.