Újra előzetesben Kerék Csaba

Index/Havaria
2004.10.18. 16:57
Másodfokon megváltoztatták a házi őrizetre vonatkozó bírósági határozatot a brókerbotrány egyik gyanúsítottjának, Kerék Csabának az ügyében. A Britton cégcsoport magyarországi vezetőjének előzetesének megújításáról hétfőn hozott jogerős döntést a Fővárosi Bíróság.

Mint ismert, a Kulcsár Attila bűntársaként gyanúsított üzletember korábban elrendelt előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szeptember 30-án házi őrizetre változtatta, ami ellen az ügyészség fellebbezett. Hétfőn a Fővárosi Bíróság másodfokon megváltoztatta a BKKB döntését, és jogerősen december 11-ig ismét elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Fővárosi Bíróság indoklása szerint Kerék Csaba esetében továbbra is fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint terhére szól az is, hogy korábban már szökött meg a hatóságok elől. Kerék Csabát ugyanaznap helyezte házi őrizetbe a BKKB, mint a brókerbotrányban több milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilát. Kulcsár házi őrizetbe helyezése ellen nem nyújtottak be fellebbezést.