Az MDF vizsgálatot kér az OEP-től

MTI
2004.10.21. 18:28
Az MDF a kormánytól kér vizsgálatot és az állampolgári jogok biztosához fordul a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyászati ellátások méltányossági alapú ártámogatásának lassú ügyintézése miatt - mondta Csáky András csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Az OEP szerint a kérelmek feldolgozásában nincs hátralék.

"Emberek halnak meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) kialakult kaotikus helyzet miatt, ezért kérjük a kormányt, hogy folytasson vizsgálatot az egyedi méltányossággal odaítélhető gyógyszerek ügyintézésének menetével kapcsolatban" - jelentette ki az MDF szakpolitikusa. Csáky András elmondta: a demokrata fórum néhány napon belül az állampolgári jogok országgyűlési biztosához, Lenkovics Barnabáshoz fordul, mert információi szerint tízezres nagyságrendben halmozódtak fel az ügyek az OEP-nél.

Az OEP azt kéri, hogy a sajtótájékoztatón elmondottak és a rendelkezésére álló konkrét adatok alapján adja meg a politikus azon személy, illetve személyek nevét, akik nem kapták meg a számukra szükséges életfontosságú gyógyszert. A kapott adatok birtokában az OEP vezetése vizsgálatot kezdeményez, amelynek eredményéről mind Csáky Andrást, mind pedig a sajtót tájékoztatni fogja - tartalmazza az OEP közleménye.