Kovács István József az FKGP törvényes elnöke

MTI
2004.10.24. 13:28
Kovács István József a Független Kisgazdapárt (FKGP) törvényes elnöke, miután a Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta a Fővárosi Bíróság első fokú végzését. Erről maga az érintett tájékoztatta vasárnap az MTI-t, rendelkezésre bocsátva a közelmúltban született újabb bírósági végzést. Kovács István József elmondása szerint tavaly december 28-án választotta meg őt a kisgazda nagyválasztmány a párt országos elnökévé. Ezután azonban a korábbi elnök, Deák József megtámadta a választási eredményt, de az első fokon eljáró bíróság februárban megerősítette őt az FKGP elnöki posztján.

A végzés akkor nem emelkedhetett jogerőre, mivel Deák József fellebbezést nyújtott be, tette hozzá. Az immár bírói végzéssel is megerősített elnök az FKGP terveiről azt mondta, hogy egy új, alulról építkező pártot akarnak, és várnak mindenkit, aki elfogadja a mostani vezetést és alkotmányt.

Kovács István József tagsági viszonyát 2003 novemberében az akkori országos elnökség felfüggesztette, mert "nem a kisgazdapárt szellemiségében dolgozott". Ennek ellenére tavaly december 28-ra összehívta az FKGP nagyválasztmányát, és az ülésen megjelent 30 tag voksával elnökké választották.