Kiosztották egymás között a munkát a szocialista vezetők

MTI
2004.10.26. 19:46
Az MSZP országos elnöksége kialakította a testület munkamegosztását, és Oláh Lajos Hajdú-Bihar megyei MSZP-elnök személyében megválasztotta az új pártigazgatót - mondta Hiller István, az MSZP elnöke kedden az elnökségi ülés után. A szocialista párt elnöke irányítja a politikai életet, a működést és a szervezetet, az elnökhelyettes foglalkozik az elnökségi tagok munkájának koordinálásával, az elnökségi ülések előkészítésével, tehát a párt szervezési feladatait látja el - közölte Hiller István.

Juhász Ferenc alelnök a párt társadalmi kapcsolatait és a biztonságpolitikát felügyeli, Újhelyi István alelnök a határon túli magyarság kérdéseivel és a médiapolitikával foglalkozik, valamint vezeti az Országos Képzési és Oktatási Bizottságot.

Szekeres Imre elmondta, szeretnék, ha a szocialista párt a következő hónapokban nagyon "színes életet élne", és az MSZP-s politikusok minél többet találkoznának az állampolgárokkal. És azt is szeretnék, ha a döntően internetet használó generációkhoz is eljutnának. Mint mondta, szeretnék, ha "ez a párt nem csupán politikai feladatokat látna el, hanem egyfajta közösségként, kulturális tényezőként is jelen lenne a magyar politikai életben".