Natália
-3 °C
7 °C

Lendvai: Nem megoldás a kettős állampolgárság

MTI
2004.11.02. 10:48
A kettős állampolgárság nem megoldás sem a határon túli magyaroknak, sem Magyarországnak, mert egy tömeges bevándorlás összeroppanthatja az anyaország gazdaságát - jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője egy keddi televíziós műsorban. Inkább a szabad mozgást, a kapcsolattartást és a szülőföldön való boldogulást kell segíteni - mondta a szocialista párt frakcióvezetője az MTV Nap-kelte című műsorában a Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett népszavazással kapcsolatban.

"Erre az így feltett kérdésre a magyar állampolgárság dolgában én is nemet fogok szavazni, de azért valamire igent mondok, (...) arra, hogy épp a fájdalom és a szétszaggatottság orvoslása, tompítása érdekében, ne nyugodjuk bele a mostani állapotba, és hozzunk újabb intézkedéseket a szabadabb mozgás, a szabadabb határátlépés, a szülőföldön való boldogulás érdekében, hogy ne a (...) tömeges exodus legyen az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyaroknak az egyetlen megoldás" -mondta Lendvai.

A december 5-re kitűzött népszavazáson arra a kérdésre kell válaszolni: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.