Vádat emeltek Vajnai Attila ellen

MTI
2004.11.03. 15:48
"Kedden értesültem róla, hogy a VIII. kerületi ügyészség önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt ellenem" - közölte Vajnai Attila, a MUnkáspárt alelnöke, aki korábban felelős volt a Munkáspárt internetes honlapjának szerkesztéséért is.

"Ezen a honlapon feltüntettem azokat a pártemblémákat, amelyeket az Európai Unió tagországaiban használnak a testvérpártjaink, többek között az európai kommunista és baloldali pártokat tömörítő szervezet, az Európai Baloldali Párt tagszervezeteinek emblémáit", amelyek között több vörös csillag és sarló-kalapács is volt. Nagy többségében a kommunista és baloldali pártok világszerte a sarló-kalapácsot használják emblémaként - magyarázta.

A honlapon megadtuk az egész világon működő kommunista pártok internetes címét, "ami eddig úgy tudtuk, hogy nem tilos, de most, hogy az ügyészség vádat emelt ebben az ügyben, kételyek merülnek fel" - mondta. Hozzáfűzte: "ha a bíróság igazat ad az ügyészségnek, akkor Magyarországon be kell tiltani az összes olyan linket, amely valamilyen kommunista szervezet internetes honlapjára mutat".