Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Iraki hosszabbítás: november 15-én szavazhat a parlament

MTI
2004.11.05. 14:32
A kormány azt kéri, hogy hétfőn kezdődjön meg a parlamenti vita az iraki magyar katonai szerepvállalás meghosszabbításról, és rá egy hétre, november 15-én hozza meg döntését az Országgyűlés - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten.

Juhász Ferenc minderről azután beszélt újságíróknak, hogy a parlamenti pártok képviselőit tájékoztatta az év végéig lejáró mandátum március 31-ig tervezett meghosszabbításáról. Közölte, a mostani találkozót azért kezdeményezte, hogy a pártok kellő információval rendelkezzenek döntésük meghozatalához. Hozzátette: "ez egy olyan döntés, amelyet mindenkinek saját magának kell meghoznia, és ennek a következményét minden egyes parlamenti pártnak saját magának kell viselnie".

A kormány úgy véli, hogy a magyar misszió "működése gyümölcsének learatására a januári iraki választást követően kerülhetne sor" - mondta Juhász, majd hozzátette: a választással valósul meg az az eredmény, "amiért egyáltalán kimentünk".

A miniszterelnök és a honvédelmi miniszter Irakba utazik a közeljövőben. Juhász Ferenc ezt pénteken jelentette be, amikor videotelefonon kapcsolatba lépett az iraki magyar kontingens megbízott parancsnokával. Gyurcsány az MTI kérdésére azt is közölte: akármilyen döntés szülessen is ebben az ügyben, még karácsony előtt mindenképp kilátogat Irakba az ott állomásozó magyar katonákhoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!