Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Dávid Ibolya kávézni hívja az MDF-frakciót

MTI
2004.11.07. 21:28
Dávid Ibolya pártelnök levelet írt az MDF-frakció 14 tagjának, hogy a hétfői plenáris ülés szünetében egy kávé melletti megbeszélésre invitálja őket, tudta meg az MTI magát megnevezni nem kívánó MDF-es országgyűlési képviselőtől vasárnap. Az értesülést Herényi Károly frakcióvezető megerősítette, hozzátéve: Dávid Ibolya sokadszor tesz kísérletet arra, hogy az MDF-frakció rendezze sorait. Balogh László képviselő ugyancsak megerősítette az MTI-nek azt az értesülését, hogy ő és Lezsák Sándor nem kapott levelet. Közölte: nem tudja, mi a célja a megbeszélésnek, de szerinte nem lehet úgy kompromisszumot keresni, "hogy közben eltávolítják az MDF alapítóját, Lezsák Sándort a pártból".

Ékes József képviselő azt mondta: nem szerencsés, ha egy párt vezetése úgy keresi a kompromisszumot, hogy cselekedeteit a bosszúállás vezérli. "

Az Országgyűlés a napirendi javaslat szerint hétfőn szavaz arról az ügyrendi bizottsági állásfoglalásról, amely szerint az MDF képviselőcsoportjának vezetője továbbra is Herényi Károly. A frakcióvezető az elmúlt hetekben kizárta a képviselőcsoportból Balsai Istvánt, Font Sándort, Kelemen Andrást, Horváth Balázst, Szászfalvi Lászlót, és benyújtotta javaslatát Lezsák Sándor és Balogh László kizárására is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.