Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Jövő márciusra lehet roma múzeum és könyvtár

MTI
2004.11.10. 18:15
Kolompár Orbán szerint az országos roma múzeum és a cigány könyvtár jövő év márciusában nyithatja meg kapuit az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Dohány utcai székházában.

Kolompár Orbán közölte, az OCÖ február 13-i, ózdi kihelyezett közgyűlésén négy intézmény, országos roma múzeum, roma könyvtár, roma népfőiskola és országos roma rádió létrehozásáról döntött. Véleménye szerint a cigány múzeum és a könyvtár létrehozása 15-20 millió forintba kerül.A tárgyalások megkezdődtek, a szükséges pénz egy részét a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivataltól várják, de kérik a kulturális tárca anyagi támogatását is.

Közlése szerint az OCÖ e célra a saját költségvetéséből is elkülönít pénzt, a két héten belül kezdődő felújítási munkákra saját forrásból hétmillió forintot szánnak.

Az OCÖ elnöke szólt arról: a Magyar Művelődési Intézettel kötött megállapodás szerint az intézmény átad használatba egy körülbelül háromezer kötetes könyvtárat az önkormányzatnak, valamint megkapják 194 roma művész alkotását, amelyeket jelenleg az intézet raktáraiban tárolnak.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.