Hétfőig lehet hitelesíteni az e-felvételiket

2009.02.20. 13:17

Hétfőig van lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy postára adják a jelentkezésüket hitelesítő adatlapot vagy elektronikusan hitelesítsenek az Ügyfélkapu segítségével; a jelentkezési szándék csak ezután válik érvényessé.

A hitelesítésre két módon van lehetőség: a hitelesítő adatlap beküldésével vagy az Ügyfélkapun keresztüli regisztrációval. Az előbbinél ki kell nyomtatni az e-felvételi felületről a hitelesítő adatlapot, majd aláírást követően - célszerű ajánlott küldeményként - postázni az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190. címre.

Amennyiben a jelentkező rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

Fontos tudni, hogy az e-felvételizők jelentkezése a sikeres hitelesítés után válik érvényessé, azaz csak azt követően töltik be az elektronikus jelentkezők adatait a központi felvételi nyilvántartásba. A hitelesíthető jelentkezés feltétele a személyes adatok és legalább egy jelentkezési hely megadása.

Azok az adatok, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre, például 12. év végi középiskolai eredményről szóló dokumentum másolata, június 3-ig, az ezt követőn megszerzettek - többletpontok, eredmények, dokumentumok - legkésőbb július 9-ig pótolhatók.