Egyórás várakozás a röszkei határátkelőn

2009.04.12. 19:13

Megindult a roham a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő oldalán; vasárnap késő délután egy órát kellett várniuk azoknak, akik Magyarországra szeretnének belépni Szerbiáról - tájékoztatta az MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A várakozási idő további növekedésére számítanak a szakemberek, egészen hétfőn délutánig; a forgalom normalizálódását keddre várják, amikorra befejeződik a vendégmunkások átvonulása.

A rendőrség azt javasolja, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében az utazók vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőhelyet. Utóbbin vasárnap is jelentős volt a forgalom, az átkelő naponta nyolc és tizenhat óra között van nyitva magyar és szerb állampolgárok számára - mondta Szenti Szabolcs.

A röszkei határátkelőhely teljes kapacitással működik, ugyanakkor Röszke Schengen külső határa, így a nemzetközi előírások által megszabott biztonsági ellenőrzéseket el kell végezni. A rendőrség és társszervei mindent megtesznek a minél gyorsabb átléptetés érdekében - tette hozzá a szóvivő.