2024. július 5. 18:00
Spanyolország 2
Németország 1
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00 ÉLŐ
Portugália 0
Franciaország 0

Újból kiírják a debreceni villamostendert

2009.06.25. 18:15 Módosítva: 2009.06.25. 18:19

Debrecen ismét kiírja a villamos-beszerzési pályázatot, mivel korábban kizárólag érvénytelen ajánlatokat nyújtottak be a pályázók, a város önkormányzata május 5-én eredménytelennek nyilvánította a 2-es villamos fejlesztési projekt keretében 18 darab villamos beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást.

A közgyűlés tulajdonosi bizottsága újra foglalkozott a pályázattal, és úgy döntött, hogy a korábbihoz képest egy ponton módosítva kell újra kiírni a nyílt közbeszerzési tendert. Az egyetlen változás az, hogy ezúttal az ajánlati árat euróban számolva kéri az önkormányzat a pályázóktól. Ehhez a megoldáshoz - Debrecen városának kezdeményezésére - a Közlekedési Operatív Program (Közop) Irányító Hatóságának főigazgatója hozzájárult - mondta Pál Csaba szóvivő az önkormányzati közgyűlés tulajdonosi bizottságának döntéséről.

Közölte azt is: az ajánlati felhívás rövidesen megjelenik az Európai Unió hivatalos lapjában. A villamosok beszerzésére kiírt eljárás májusi eredménytelensége az egész villamos-projekt megvalósítását semmilyen értelemben nem veszélyezteti - az új tender kiírásának szükségessége kizárólag a járműbeszerzés tekintetében jelent mintegy három hónapnyi csúszást.