Külföldről hoznak kampánytanácsadót az MSZP-be

2009.08.06. 07:09

A szocialisták várhatóan az Egyesült Államokból kérnek fel kampánytanácsadót választási felkészülésükhöz, értesült a Népszabadság. A napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is szerepet vállal a felkészülési folyamatban, részt vesz például a párt belső fórumain, tanácskozásain, elsősorban az MSZP alapítványa, a Táncsics kuratóriumi elnökeként.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a volt kormányfő feladata elsősorban a tudományos és nemzetközi holdudvar "kezelése és mozgósítása", de számítanak rá a bázis- és hálózatépítésben is, különös tekintettel arra, hogy Gyurcsány támogatottsága a párt tagságában még mindig jelentős. A volt miniszterelnök jelenleg szabadságát tölti, de már többször egyeztetett Lendvai Ildikó pártelnökkel - aktívabb szerepvállalása szeptembertől várható.

A külföldi kampánytanácsadó felkérése nem lenne újdonság az MSZP-nél, korábban Bill Clinton volt amerikai elnök és Tony Blair brit kormányfő tanácsadóival is együtt dolgoztak. Az MSZP hosszú ideig az izraeli Ron Werber tanácsait követte, a szakértő közreműködésével nyerték meg például a 2002-es választást.