A közgyűlés továbbra is aggódik a győri Petz kórházért

2009.10.08. 17:21

A kórházak finanszírozásáról a szaktárca és a szakmai szervezetek között szerdán megszületett megállapodás ellenére sem látja biztosítottnak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház működéséhez szükséges pénzügyi fedezetet, az egyenletes, tervezhető gazdálkodást a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés. Álláspontját a közgyűlés határozatban rögzítette csütörtöki rendkívüli ülésén.

Szakács Imre (Fidesz), a közgyűlés elnöke szerint az egészségügyi intézmény és a fenntartó minden lehetséges eszközt igénybe vett a kórházi működés ellehetetlenülésének elkerülésére: ágyszámot csökkentett, létszámot épített le, átszervezéseket hajtott végre. Fékezzenek be vagy gyorsítsanak, szűkítsék a szolgáltatási csomagot vagy tartsák szinten a teljesítményt, és - ami ezzel jár -, vállalják az adósságállomány növelését? - kérdezte Varga Gábor, a kórház főigazgató főorvosa. Hozzátette, hogy az iden a forráshiány meghaladja az 1,4 milliárd forintot.

Székely Tamás egészségügyi miniszter és Kökény Mihály (MSZP), a parlament egészségügyi bizottságának elnöke egyéb elfoglaltságra hivatkozva levélben mentette ki magát, ugyanakkor mindketten hangsúlyozták, hogy a kórház fenntartása közös felelősség.